Leander de Vries

"Hier krijgen we de tijd en ruimte om echt mooie producten te maken!"

Leander is in 2022 gestart bij Sanders als allround verspaner. “Ik ben van oorsprong opgeleid tot draaier, maar bij Sanders kan ik me ontwikkelen op het gebied van zowel draaien als frezen. Momenteel sta ik voornamelijk achter een freesmachine (Deckel Maho DMC). Dit is een 3-assige machine. Ik mag ook regelmatig met een 5-assige machine werken. Het mooie is dat Sanders stimuleert dat we verschillende machines kunnen bedienen. Hierdoor blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Het mooie aan verspanen!
Het mooiste aan zijn werk vindt Leander dat hij mooie dingen mag maken. Als kind was hij al met techniek bezig en heeft zodoende voor een MVM opleiding richting metaal gekozen. Daar heeft hij nog een mooie prijs gewonnen als Nederlands kampioen verspaning vanuit Vakkanjers. “Ik mag vanuit een blok staal een mooi bewerkt product maken. Dat vind ik super gaaf!”

"Hier krijgen we de tijd en ruimte om echt mooie producten te maken!"

Waarom Sanders?
Ik werkte voorheen ergens anders en werd door iemand gevraagd om eens te komen praten. Wat me direct aansprak is dat de onderdelen die ze maken direct terug te zien zijn in de machines die Sanders ontwikkelt en bouwt. En omdat Sanders speciaalmachines bouwt maak ik kleine series onderdelen, dus veel afwisseling in werk. Tot slot werken we hier zelden over. Dat sprak me ook aan aangezien ik ook waarde hecht aan tijd met mijn gezin.”

Toekomst bij Sanders

“Ik wil me verder blijven ontwikkelen en meerdere machines leren kennen. Zowel draai- als freesmachines 3- en 5 assig. Zodoende kan ik de best mogelijke allround verspaner worden. Hiervoor krijg ik ook de ruimte. We kunnen opleidingen volgen indien gewenst. Zo heb ik al een opleiding Heidenhain besturingen en VectorCam gevolgd het afgelopen jaar.”